Haaruitval door alopecia

Je haren vallen plotseling uit, je haren worden dunner en van je wenkbrauwen is blijft bijna  niks meer over? Naar schatting krijgt bijna 2% van de bevolking ooit met alopecia areata te maken. Daartoe behoort Alopecia areata tot één van de meest voorkomende haarziektes.

Wat is alopecia?

Alopecia areata is een auto-immuunziekte waarbij pleksgewijze haaruitval ontstaat. Dit gebeurt vooral op het behaarde hoofd, maar kan ook op andere lichaamsgebieden waar haren groeien, zoals wenkbrauwen, de baardstreek, oksels en schaamstreek. Een bijverschijnsel van het krijgen van Alopecia areata is dat je nagels aangetast raken. Onychia punctate (putjesnagel) komt hier vaak bij voor.

In ernstige gevallen valt het haar met grote plukken uit. Soms beperkt de haaruitval zich niet tot één plek, maar is de haaruitval gelijkmatig over de hele hoofdhuid. In zeldzame gevallen valt al het hoofd- of lichaamshaar uit. Van Alopecia areata voel je je niet ziek, wel ervaren de meeste mensen psychische klachten.

Kenmerken van Alopecia areata zijn vaak ovaalronde, kale plekken met aan de rand afgebroken korte, steeds dunner wordende haren. Ook kan er schilfering optreden. Patiënten die te maken krijgen met Alopecia areata kan op alle leeftijden ontstaan, met alle soorten geslacht en afkomst. Voor deze aandoeningen heeft BTRENDZ Hair een oplossing in de vorm van een haarstukje, haarwerk of pruik. 

Voor meer informatie en hulp bij Alopecia kunt u terecht bij de patiëntenverenigingen voor Alopecia. http://www.alopecia-vereniging.nl/.

Verzekering & vergoeding

Wanneer u over een medische indicatie voor het aanmeten van een haarwerk beschikt keert uw zorgverzekeraar een basisvergoeding uit van € 443,00. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er een mogelijkheid om een extra vergoeding te ontvangen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag.

Scroll to Top